Feministgnäll.

När jag skrev om det där trycket över bröstet så kom jag att tänka på Maria Svelands bok ”Bitterfittan”. Jag vill bara ta tillfället i akt och säga att det är en av de gnälligaste jävla böckerna jag någonsin läst. Det var flera år sedan jag läste den och jag blir fortfarande irriterad när jag tänker på den.

Det var allt. Tack!

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Den boken är kurslitteratur på någon akademisk kurs någonstans.

  Svara
 2. Kim

   /  21 september, 2012

  Jag är emot tvångssteriliseringar men för en 20-årig Maria Sveland och med kännedom om framtiden hade jag varit redo att göra ett undantag. Stackars hennes ungar.

  Svara
  • Jag tror i och för sig inte att det är mer synd om hennes ungar än någon annan rabiatfeminists ungar. Jag ser det mer så här, hon kan gärna få tycka att hennes skilsmässa är det bästa som har hänt henne MEN då ska jag få tycka att det värsta jag kan föreställa mig är att bara få träffa mina barn varannan vecka UTAN att bli anklagad för att vara heteronormativ och reaktionär.

   Svara
 3. Kim

   /  21 september, 2012

  Jo visserligen men Maria Svelands ungar har ovanpå det blivit uthängda som jobbiga i två av hennes böcker (Bitterfittan och Happy Happy är tack och lov de enda två jag känner till). Man kan ju hoppas att ungarna ger igen vacker dag. Publicerar en bokserie om hur jobbig Maria Sveland var och är som morsa till exempel.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: