Humor.

VKM börjar lägga om sina strategier. Allas vår Mr VKM uppmanar sina följare att sluta kränka folk som av olika anledningar stavar fel. Magister Zolfagary tillrättavisar sina adepter med hela handen samtidigt som han pedagogiskt ger dem möjligheten att själva komma med förslag. Jag blir nästan tårögd.

God morgon vänner! Jag tänkte passa på att skriva lite om hur vi kan förbättra VKM och göra det trevligare för alla här.

En av sakerna vi kan göra är att sluta kalla människor som stavar dåligt för diverse glåpord. Man kan ha dålig svenska av olika skäl och att kalla dem för korkade och obildade är inte särskilt smart. Jag ska försöka hålla koll och radera de grövsta övertrampen men det är mycket enklare om vi alla helt enkelt hjälps åt.

Ge gärna egna förslag på förbättringar eller ställ någon fråga här i kommentarsfältet. Just ja, ”Vita kränkta män”-boken har gått till tryck nu och kommer att finnas tillgänglig nästan överallt i början av november.

Ha det gott! /Kawa

Tydligen så är avsikten med sidan att ”få in en poäng”? När matchen är över så kommer de vara mycket förvånade över alla självmål de har sparkat in. Ett av förslagen är att retas ”med humor och vänlighet”. Att debattera med sakliga argument är tydligen uteslutet?

Kommentar: Bra att du säger ifrån, Kawa, och du har rätt. Ska vi ha en chans att få in en poäng så måste vi angripa vad som sägs och inte hur det sägs. Och visst kan det kännas härligt – för stunden -att få sätta sig på någon med dålig svenska och ännu sämre åsikter, men erfarenheten har lärt mig att med humor och vänlighet retar man dem än mer. Och humoristisk vänlighet parad med kunskap och fakta är oslagbart. Glimt i ögat gör svarta blickar schack-matt.

För vissa så är inte de nya reglerna helt solklara, det är också så rörig ironi så att man vet ofta inte riktigt om personen är ironisk eller inte.

Kommentar: Så det är alltså okej att håna folk för deras åsikter — men inte hur de stavar?

Det verkar råda stor oenighet i kommentarsfältet vad gäller sidans funktion. Jag tycker mig dock ana att den käre Zolfagary börjar inse att VKM en dag kommer ligga honom i fatet rätt så ordentligt.

Vita kränkta män Låt oss inte glömma vad den här sidan handlar om. Nätet är fullt av rasister, sexister, homofober och andra som på hotfulla och aggressiva vis ger sig på de som avviker från normen. Det här är en liten oas där vi tar det hatet och vänder det till något vi kan skratta åt. Det här är inte en sida som försöker förändra världen eller tar på sig att utbilda alla som förtrycker eller diskriminerar. Fastna inte i något falskt tänk där ni tror att det antingen är VKM som gäller eller inget alls. Vi skrattar här, sen tar vi diskussionen och kampen överallt annars.

Jag hoppas sidan finns kvar och frodas länge.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: