Det här är alltså vart feminismens syn på kvinnan har lett oss? Tack så jävla mycket liksom!

Jag har definitivt inte bara problem med feministers märkliga uppfattning om män och manlighet, jag har i allra högsta grad ett jävla problem med deras syn på kvinnor. Jag är kvinna och har i tillägg två döttrar. Då jag spenderar väldigt mycket tid med mina barn, man har tid att göra det om man är hemmafru, så har jag ganska bra koll på vad mina barn utsätts för. Vad de är intresserade av, var de får sina intryck ifrån och vad dessa intryck ställer för krav på dem, men framför allt vilka krav de ställer på mig och deras pappa. Som föräldrar alltså.

Jag är inte speciellt rädd för att de ska bli antastade av någon pedofil på internet eftersom jag har hyfsat god koll på vad de gör när de hänger där, det är dessutom ganska så ovanligt att något sådant händer oavsett vad folk inbillar sig. Jag är inte speciellt orolig för att de ska bli könsnormativa små monster för att jag inte förbjuder eller undviker vissa färger på deras kläder, ej heller är jag orolig att deras syn på sig själva som flickor och i framtiden som kvinnor kommer att påverkas negativt av det faktum att de vuxit upp i en kärnfamilj med traditionella könsroller. Det sistnämnda främst p.g.a. att jag inte på något eller några sätt är en vare sig underordnad människa eller kvinna. Fråga min man, han skulle nog ibland önska sig en något mer timid varelse vid sin sida.
Det handlar om logistik, det handlar om att vi har valt att sätta två barn till världen och då är vi skyldiga dem att ge dem de bästa förutsättningar vi kan ge dem. I vårt fall så har det blivit så att min man jobbar och jag är hemma, vad det handlar om för andra bryr jag mig inte om, det är våra barn och våra liv. Vi är båda underordnade våra barn och deras behov. Precis som det ska vara.

Vad jag däremot blir skrämd av, vad gäller mina barns uppväxt är när jag läser om skolor där barnen inte får ta hem sina matteböcker
eftersom det på något sätt skulle vara orättvist mot vissa av deras kamrater?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/elever-far-inte-ta-hem-mattebocker_7118049.svd

Enligt rektor så handlar det delvis om ”rättvisa och kontroll”. Om detta skulle inträffa på skolan som mina barn gick i skulle jag med omedelbar verkan ta dem ur skolan och anmäla skolan till Skolverket. Inte för att jag tror att något egentligen skulle hända utan för att jag skulle bli så jävla förbannad. Detta verkar ju dock vara en könsneutral företeelse och har nog snarare med klasstänkande än med kön att göra, men dessa tu går ju hand i hand vad det verkar. Att vissa barn har föräldrar, som av olika anledningar, inte kan hjälpa dem med skolarbetet innebär alltså att då ska inga barn få hjälp? Vad är nästa steg? Vissa barn får, av olika anledningar, inte lagad mat till middag. Ska vi se till att det blir rättvist där också? Staten tillhandahåller statliga middagslådor med olagad middagsmat till samtliga medborgare? Så det blir rättvist menar jag.

När man liksom Maria Sveland ”närläser” olika saker på internet så ramlar man över de mest osannolika saker bekostade, helt eller delvis, med skattemedel. En av dessa saker är Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Jag har ju inte gått på någon folkhögskola så jag har fått lära mig hur internet fungerar alldeles av egen kraft. En följd av detta är att jag inte förstår hur man på ett sådant där piffigt sätt infogar länkar inne i själva texten. Därför gör jag det bara så där spontant och här är en intressant:

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Platsjournalen/Platsjournalen-textarkiv/Pa-folkhogskola-med-profil—Platsjournalen-nr-15-2012.html
Länken fungerar tydligen inte trots allt… Delar av texten finns i en kommentar till inlägget. Jag bloggar lite Marjasin-style.

Sådana här saker är jag rädd för, att mina tjejer ska få för sig att de vill gå på en skola utan betygskrav och att de ska få göra det – för att de är tjejer och tjejer är det synd om. Att någon ska tuta i dem att de helt enkelt av patriarkala orsaker inte kan konkurrera med killar.
Att det inte är någon idé, att de tillhör ett folk som tvingats hålla tyst i 200 000 år (Katrine Kielos beräkning).

En annan sak som bekymrar mig vad gäller feminister och genusgalningar som sätter klorna i barn är hur det påverkar deras syn på det motsatta könet. Jag utgår inte ifrån normer, jag utgår ifrån sannolikhet när jag ser framför mig att mina tjejer är heterosexuella. Skulle det visa sig att de inte är det så är det inga problem men OM det nu visar sig att de är heterosexuella så innebär det ju att de kommer bli kära i killar/män och med största sannolikhet försöka sig på någon slags samvaro med en person av den sorten. Jag tänker att det inte är så där jättebra om de blir utsatta för sådana här människors föreställningar om kön:

”Petra Mahr är 21 år och går i klassen för feministiska studier. Hon har själv valt att utesluta män ur sitt liv så långt det är möjligt för att komma undan ”kriget mot kvinna”. Eftersom jämställdhet på många sätt handlar om att få män att förändra sig kan det verka underligt att utesluta männen från diskussionerna, men Petra Mahr menar att det har finns många fördelar med att arbeta feministiskt i en samkönad miljö.”

Läs mer: http://www.fria.nu/artikel/2886#ixzz2Ae3zN7yA

Det verkar ju finnas rätt så gott om genusfixerade människor i skol- och universitetsvärlden så jag tycker och känner inte att mina farhågor är speciellt paranoida?

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Platsannonsen på AF är borta, gissar att det var ”kul” läsning. Det där om matteböckerna fick mig att bli rent av förbannad, tack för tipset! Är det det där som är resultatet av likabehandlingslagen/planen som kom för ett par år sedan?

  Svara
  • Det där med matteböckerna är helt otroligt. Att elever tappar bort och glömmer böcker är ju inget nytt under solen. Det här är ny och raffinerad form av kollektiv bestraffning som luktar gammalt och unket klasstänk.

   Svara
 2. För övrigt, jag har barn av båda könen och är orolig över dom på olika sätt. Känner igen mig i tankarna du har kring dina döttrar när det gäller min egen. Vad gäller sonen kan jag relatera mer direkt till farorna där, då jag vet vad jag själv fått i mig i skolan, via media osv.

  Svara
  • Jag kan kanske verka kaxig och så men när det gäller barn så är mitt hjärta mycket mjukt. Jag förstår vad du menar att du relaterar lättare till din sons ev. ”faror” och jag kan ibland, rent egoistiskt, vara tacksam att vi har två tjejer. När jag tänker på pojkar i min närhet som jag tycker så mycket om, och hur negativ synen på pojkar är i vissa avseenden, då blir jag både förbannad och ledsen.

   Svara
 3. Vad konstigt, jag får upp den i ett gammalt meddelande. Den börjar så här:

  På folkhögskola med profil
  I en avslappnad miljö och utan krav på betyg, läser drygt 130 elever på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Alla lektioner genomförs med ett genusperspektiv.
  — Att Kvinnofolkhögskolan är en politisk skola var viktigast för mig, tycker Josefine Heirås.
  Det är lunchtid på Kvinnofolkhögskolan i centrala Göteborg. Matsalen doftar av mustiga kryddor, och volymen i lokalen är öronbedövande. Diskussioner från klassrummen fortsätter över lunchen och argumenten studsar fram och tillbaka över borden.

  — Jag har länge velat arbeta politiskt, men saknat verktygen. De har jag fått nu, konstaterar folkhögskoleeleven Josefin Heirås.

  Både hon och klasskamraten Alma Clementsson är inne på sluttampen av sina studier i feministisk teori på Kvinnofolkhögskolan. Året som gått har ägnats åt rättvisefrågor, maktstrukturer, genus och samhällskritik. Varje vecka har klassen arbetat med film som en väg att förmedla de tankar och åsikter som har vuxit fram under de teoretiska lektionerna. En stor del av undervisningen har de själva varit med och format med stöd från skolans pedagoger.

  — Eftersom det inte finns några betyg på en folkhögskola, har det heller inte funnits någon konkurrens mellan oss. Relationerna här har varit avslappnade, säger Alma Clementsson.

  Svara
 4. Herregud vilket ställe… Öronbedövande volym i lokalen låter som nåt positivt, det kanske är ”högt i tak” också (så länge man tycker rätt saker)?

  Svara
 5. Det lustiga är att de där riktigt härliga kvinnorna som det är riktigt liv och krut i (jag höll nästan på att säga som har stake, men det vore väl en katakres med råge i sammanhanget), som verkar trygga i sin kvinnlighet och som känns kvinnliga på ett positivt sätt är just de som glatt är hemmarfruar och traditionella på andra sätt. Tänker Ninnitokan, Tanja Berkvist, och du verkar platsa bra i det gänget också, Rocki.
  Fan, jag önskar att det fanns många fler som ni. inte för att jag vill ha tillbaka kvinnorna i köket, utan för att ni är äkta människor och friska fläktar i verkligheten istället för unkna politiska floskelprodukter.
  Den socialistiska utopin med sitt påtvingade rättvisetänkande och ”från var och en efter förmåga, åt var och en efter behov” leder inte till att alla får det lika bra, utan till att alla får det lika eländigt. (Fast Roffe Wikström gjorde en bra hyllningslåt, ”Det vi säge”, på temat en gång i tiden. Det är väl för övrigt det enda bra som kommit ur den politiskt korrekta vänstern, på nåt underligt vänster (pun intenden) lyckas de få fram bra musiker och bra textförfattare, fast texterna motsägelsefullt är fulla med politisk dynga).

  Svara
  • Det var en mycket fin komplimang, tack!

   Svara
  • Åh, så sö…. nej just nej, ”söt” fick jag inte säg om dolf.. så jag säger absolut inte att du är söt. ;P

   Jag tackar för komplimangen istället!

   Svara
 6. ”Jag utgår inte ifrån normer, jag utgår ifrån sannolikhet när jag ser framför mig att mina tjejer är heterosexuella.”

  Klockrent, sa urmakaren!

  Svara
 7. AAnders

   /  18 oktober, 2012

  Undrar varför det är extra orättvist att elever kan få hjälp med just matte. Borde inte förbudet att ta hem böcker gälla alla ämnen? Ren idioti.

  Det vore intressant att få reda på om det endast är matteböckerna som glöms hemma.

  Svara
  • Med samma resonemang borde inte barn få idrotta på fritiden heller. Det är ju inte rättvist mot de som är dåliga på gympan om en del barn är jätteduktiga. Och spela ett instrument hemma, eller rita? Hemska tanke!

   Men det kommer aldrig att hända. Det är nåt med just matten som är så skrämmande, den svenska vänstern har alltid avskytt matematik och jag gissar att det är därifrån det kommer (matematiken förtrycker, jämför män och deras förtryckande krav på ”manlig” rationalitet och logik). I Sverige är det helt ok att tävla i idrott och musik medan naturvetenskap är av ondo.

   Svara
 8. Jag förstår verkligen din oro för dina döttrar. Jag är, mitt i misandrins hemvist, glad att jag har en grabb. Lättare tror jag, att få honom att se att feminismtugget är vansinne som gripit tag i samhället.

  Han är ju äldre än dina döttrar och jag ser redan att mitt mål, att visa honom att feminismen är en galningens ideologim lyckats. Han är en stolt ung man med stort självförtroende, med mammas debatt-svada. När jag berättade om scum och att den skulle gå som teater för skolungdomar så var hans reaktion:
  ”Åh, var!? Hoppas vi ska dit så ska jag säg att ‘jag känner mig som kvinna idag’, nekas jag ska jag anmäla dom j*vlarna:D”

  Jag skulle inte bli förvånad om den grabben en dag tar plats vid jämställdistens front.

  Svara
 1. Queerfeministisk agenda | Genusdebatten
 2. Feminismens och dess genusindustris hela bibliotek. « Malte on the Roxxx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: