Man kan se det som ofrivillig humor i och för sig.

Jag kom att tänka på en härlig artikel på Newsmill och uppdaterade min sida ”En ding ding värld”. Det är Bonnie Bernström som skriver att de sammanlagda valörerna på svenska sedlar, även de, är till männens fördel. Jag fastnade lite på kommentarsfältet och skrattade lika gott som första gången jag läste denna rapport om hur denna valörorättvisa är ett oerhört stort hot mot demokratin.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/07/riksbanken-g-r-om-g-r-j-mst-llt?page=1

Vi måste ju komma överens om en sak i alla fall, denna galenskap bjuder då och då på en massa skratt? Och humor gillar ju jag så då tänker jag att man i alla fall har fått lite underhållning för pengarna.

Kommentarsfältet till Bonnie ”Over the ocean of sanity” Bernströms artikel bjuder på en hel del som jag tycker är värt att lyftas fram här hos mig, detta härliga vardagsrum där vi mumsar popcorn och tittar på verkligheten som vore det en renodlad komedi.

Signaturen Victor skriver:

Ӏr texten menad att vara ironisk?
Är den inte det så det nog bland det märkligaste jag någonsin har läst.

Är Bonnie liberal så är det ju än mer anmärkningsvärt då den här hjärndöda varianten av feminism är något som jag trodde vänstern hade monopol på.

Att tro att värdet på sedeln har något att göra med hur stora ära det är att få pryda en sedel är befängt. Om man valt vem som ska få pryda vilken sedel utefter vilken sedel som är mest åtråvärd så borde de lägsta valörerna ha högst anseende då det är de som syns mest och som mest människor minns vem de föreställer.

1000kr sedeln är en sedel som du bara har en relation till om du är kriminell eller är en flitig casinobesökare. Clark Olofsson borde vara det naturliga valet för den sedeln då han är vår mest folkkäre bankrånare.”

Enda felet med hans förslag som jag ser det är att Clark Olofsson är en äckligt priviligierad vit man.

Michaela Lilja skriver:

”Om jag skriver att denna artikel är löjlig så kommer feminister säga att jag förlöjligar den bara för att hon är kvinna moment 22 enligt feministisk retorik.”

Valid point!

Johan Riddarström:

”Tycker förslaget här ovan om att ha djur på sedlarna var alldeles utmärkt. Så länge det är ett av varje kön.

Alla djur är ju inte män.

Alternativt skulle man kunna trycka olika former gnäll på sedlarna. Känns väldigt samtida på nå’t sätt. Och Svenskt. Papperet skulle kunna ha en speciell yta så att de liksom kved lite kränkt när man gav dem till nån.

Rent formgivningsmässigt tycker jag att pengarna ska vara svarta, så säkrar vi buskis-skämt för ett bra tag framöver.

Fast jag lovar att någon skulle bli förolämpad av det också.”

Kristian J kommer med ett riktigt progressivt förslag:

”Man kan ju också ha personer på toalettpapperet………………politiker kanske?”

Roger Moore använder sig av ett av mina nya favorit-uttryck:

”Wow!
Som att ligga i tretti i vänsterfilen.”

Och så där håller det på, jättekul!

WOW Bonnie, ibland är jag inte helt nöjd med mig själv men jag har nog aldrig känt mig så bortgjord som du måste ha gjort efter att ha läst hur din oerhört viktiga artikel blev bemött.

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Chade

   /  20 november, 2012

  Det känns väl som att Gudrun Schyman är perfekt att ha som motiv på tusenlapparna? Kvinna, feminist och ägnar helgerna åt att elda sedlar. Hon fick dessutom tusenlapparna från två män (om jag kopmmer ihåg rätt) så det blev dessutom en sorts mansskatt som sedan bara försvann i ett svart hål, ungefär som med alla skattepengar som går till genusforskning.

  Svara
  • trollan

    /  20 november, 2012

   Och glöm inte att grillmästarna – de som hanterade själva eldandet – var män. Även det kan jag tycka var utsökt ironi i sammanhanget.

   Svara
   • Chade

     /  20 november, 2012

    Det är sant. Men det är nog jämställt ändå för nästa gång Gudrun eldar tusenlappar så är det säkert hon som sköter grillen. (Hon kommer dock säkerligen inte att elda upp sina egna pengar)

 2. Själv fick jag min artikel om mansfrågor refuserad på Internationella Mansdagen, då de påstod att den var dåligt underbyggd.

  Svara
 3. Ett av de i mitt tycke två ”roligaste” exemplena på tokfeminismen som frodas i Sverige idag. Det andra var kvinnliga kommunalrådet (moderat dessutom) i Uppsala som anklagade cykelställen för att vara diskriminerande mot kvinnor då de är för smala och kvinnor inte får plats med cykelkorgarna, som det är vanligare att kvinnor har (de sliiiter och släääpar ju med matvarorna som karlarna är för lata för att handla – stackars kvinnorna!).

  Kommentaren från de som var ansvariga för cykelställens bredd (gatukontoret el liknande), var bara nåt i stil med att de testat bredare mellan cyklarna med det slutade bara med att folk parkerade två cyklar på varje plats istället för en, och folk hade klagat över att det blev rörigt och svårt att hämta ut sin cykel. Det KAN ju också ha varit det som var orsaken, men allt är ju patriarkatets fel och så även detta. Det har feministisk forskning bevisat.

  När jag tänker att den här kvinnan som skrivit detta faktiskt var kommunalråd då hon skrev det (kanske är det fortfarande) och dessutom moderat så blir jag alldeles yr i mössan…

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4575268

  Svara
 4. Ännu mer humor är väl att Bonnie Bernström efter den massiva kritiken av sin artikel om sedelvarlörerna skrev ytterligare en artikel där hon försvarade sig och förklarade varför detta var en viktig fr[ga som inte borde få negligeras.

  Svara
 5. Sen blev det ju ännu roligare av att hon faktiskt ”motbevisades” också, för räknar man in upplagorna som de olika sedlarna trycks i, så är det kvinnliga värdet mycket större än det manlniga..

  Svara
  • dolf:
   Inte komma dragande med patriarkala fakta, du vet ju hur förtryckande och kvinnohatiskt fakta är. Feministisk forskning har visat att det är självklart att alla bara har max en sedel av en valör och då är det värdet på den som gäller.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: