Rockis genusskola del 1.

1. Erbjud barnen i största möjliga mån att välja fritt mellan leksaker.

2. Låt barnen i största möjliga mån välja sina kläder själva.

3. Säg till ditt barn, gärna väldigt HÖGT att man inte kommenterar andras utseende och klädsel om man inte har något snällt att säga.

Så, då var det klart. Vi säger väl 20 p.

Maila om du vill ha ditt betyg utskrivet och skickat till dig.

Hälsningar Rocki, studievägledare och rektor.

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Bästa genuskursen någonsin. Väntar ivrigt på del 2.

  Svara
 2. Ajajajaj, det är sunt förnuft inblandat… Det har den världsbästa genusvetenskapen i Sverige med sina hela bibliotek av feministisk forskning visat att det inte är bra att blanda in i genusrätt uppfostran. Endast det som genusvetarna bedömer är sunt förnuft ska få gälla. Och det förstår man ju, de har ju rättat till sina grava synfel med specialgenusglasögon som inte finns att köpa någonstans och då måste ju de veta bäst…

  Svara
 3. Maria

   /  28 november, 2012

  Min syster köpte könsneutrala kläder till dottern med baktanken att sonen skulle kunna överta dem sedan. Men hon ville inte ha dem, hon ville ha flickigare kläder som hon kunde känna sig fin i. Så blev det när hon fick välja själv.

  Svara
 4. Lorem Ipsum

   /  28 november, 2012

  Din genusskola får tyvärr underkänt. Du baserar den på villfarelsen att barn har en egen vilja och att de kan fatta såna viktiga beslut som att vilka kläder de ska ha och vilka leksaker de ska leka med. Fråga Ingemar et al. Den fria viljan hos barn är farliga grejor och måste stävjas i tidig ålder. Lösningen är burkaliknande hen(na)färgade unisexoveraller och helt avrundande byggklossar i skumgummi.

  Svara
 5. Schhhh, inte så högt, Rocki! Du riskerar att göra en hel kader med genuscoacher arbetslösa. Det måste vara krångligt! Det fria valet reproducerar Patriarkatet 😉

  Svara
 6. Ett mycket lovvärt initiativ, Rocki, men har du verkligen välputsade genusglasögon? Jag skulle vilja kommentera lite på dina tre punkter.

  1. Det finns ingen fri lek. Den kan kännas fri men styrs egentligen alltid av patriarkala strukturer, såvida inte någon genuspedagog befinner sig i lekens omedelbara närhet.

  2. Det där kan vara riktigt farligt. European Institute of Trans-gender-ethnic-cultural-anybloodything Studies har konstaterat att barn som lämnas så helt åt sitt öde löper en något förhöjd risk att bli heterosexuella i vuxen ålder.

  3. En i grunden god regel – så länge den inte appliceras också på vita män.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: