Samtidigt, i verkligheten.

Och medan genusgalningarna utbildar, fortbildar, analyserar, konkretiserar, problematiserar, förfasar, rasar, teoretiserar, praktiserar, bidragsansöker, genuskorrigerar, genusadministrerar, projicerar och intersektionaliserar sig, så youtubar ungarna Gangnam style.

Just sayin’.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Op op op 🙂

  Sök på Pyong Yang Style och se hur coolt det vore med kvinnlig värnplikt

  Svara
  • Ja ja, det är väl bra att barnen lär sig koreanska och får en inblick i andra kulturer?!

   Det ska jag kolla på, barnen kan den säkert redan…

   Svara
  • Jag skulle vilja problematisera lite kring att de kvinnliga soldaterna har kjol, en detalj som jag tror är avgörande för kvinnorna i Nordkorea. Sååå könsnormativt alltså! Det fattar ju vilken normalbegåvad feminist som helst att det inte går att kriga i kjol. Det nordkoreanska patriarkatet gör allt för att få de manliga soldaterna att framstå som mer effektiva.

   (Hitler-gangnam är rätt kul.)

   Svara
   • Då har du inte sett byxorna som Romerska legionärer hade. Inte de heller, för de hade inga byxor, de krigade med snorren dinglande.

 2. trollan

   /  29 november, 2012

  He he. Jag hade hört om fenomenet Gangnam style och tänkte att jag kanske skulle introducera det för min 8-åring eftersom det redan var så poppis bland alla andra – så han måste väl få tillgång till nutidskultur. Han har trots allt spärrat Youtube från den dator som han använder hemifrån och vi tillåter det ibland någon timme. Men det visade sig att han redan kunde sjunga med i den. Så mycket för min kontroll….

  Svara
  • Jag kan berätta allt för dig om hur det där med föräldrakontroll fungerar väääääldigt dåligt… 😉

   Svara
 3. Det genuskorrekta tänket har ännu inte spritt sig till Sydkorea, enligt videon. Männen har kostym och kvinnorna har korta kjolar. Sååå 1900-tal.

  Svara
  • Min yngsta dotter frågade mig storögt ”Va? Mamma, är du född på NITTONHUNDRATALET??” när hon sade det så där så lät det inte så där jättetoppen faktiskt.

   Svara
   • Hahaha!

   • Min farmor var född samma år som Hitler 1889. Och själv träffade hon i sin barndom människor som var födda på 1700-talet. Jag har alltså pratat med en människa som pratat med 1700-talister. Perspektiv.

   • Vilken fantastisk tanke! Nu kommer jag tänka på det hela helgen som kommer. Jag vill också ha pratat med någon som har pratat med någon från 1700-talet! Jag blir helt yr.

   • En annan sak min dotter har sagt är ”Först bodde det dinosaurier på jorden, sedan var det förr i tiden, sedan föddes mamma”.

 1. Kvinnlig värnplikt | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: