Kodad spionskrift i den nationella säkerhetstjänsten.

När man går in för att vältra sig i de ”upplåsta” artiklarna på låtsastidningen Feministiskt Perspektiv, för att riktigt känna förnedringen över vad ens skattepengar går till, möts man av den här textrutan.

”Hej!

Du läser just nu en upplåst text ur nättidningen Feministiskt Perspektiv. Vi är i huvudsak prenumerations- och presstödsfinansierade och beroende av att läsare prenumererar för att vi ska kunna existera.

Att prenumerera kostar en krona om dagen och du får omedelbart tillgång till hela vårt arkiv och nya utgåvor. Är du en av dem som vill säkra en feministisk pressröst eller läsa de andra artiklarna i tidningen – följ länken nedan:

med vänliga hälsningar
/Anna-Klara Bratt, chefredaktör Feministiskt Perspektiv”

Med tanke på deras nätpolisiära verksamhet där de kartlägger olika viktiga saker av nationellt säkerhetsintresse så anar man ju att det skulle kunna vara kod för något annat än vad den ouppmärksamme läsaren tar till sig. Kanske står det egentligen så här:

Hej!

Du läser just nu en upplåst text ur nättidningen Feministiskt Perspektiv. Vi är i huvudsak prenumerations- och presstödsfinansierade och beroende av att läsare prenumererar för att vi ska kunna ha vår lekstuga där vi dricker te och skriver lite olika saker, jobbar hemifrån och bloggar från mobilen. Vi är även beroende inte bara av dina nettopengar utan du blir också en pinne i statistiken som säkerställer att vi även får dina skattepengar i form av presstöd. Om vi inte får det så innebär det att vi måste söka riktiga jobb och det tycker vi verkar så jobbigt. Det vet ju alla hur vi kvinnor är diskriminerade på arbetsmarknaden, det går ju knappt att söka några bidrag längre.

Att prenumerera kostar en krona om dagen och du får omedelbart tillgång till hela vårt arkiv och nya utgåvor, dessutom så kan jag fortsätta köpa det här lite dyrare lådvinet. De är så gulliga de där smålådorna, man kan ha dem i handväskan. Är du en av dem som vill säkra en feministisk pressröst eller läsa de andra artiklarna i tidningen (Eller vi kan skita i det där, du behöver inte läsa vad vi skriver. Teckna bara en prenumeration och maila mig ditt kontonummer så sätter jag in pengarna tillbaka till dig, huvudsaken är att vi kommer upp i rätt antal prenumeranter så vi kan håva in det stora presstödet) – följ länken nedan:

med vänliga hälsningar
/Anna-Klara Bratt, chefredaktör Feministiskt Perspektiv

Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Hon har stavat fel på ‘uppblåst’.

  Svara
  • Haha, ja där ser man. De kanske inte har fått tag på någon genuscertifierad korrekturläsare?

   Svara
 2. Det vet ju alla att stava rätt är en manlig konspiartion för att förtryka så därför så stavar jag fel med flit här på tre ord för inte vill man vara en del av det förtrykande patriarkatet.

  Svara
 3. Vem vet? De kanske anlitar Stasi, eller jag menar ju EXPO/Piscatus igen för att skapa en PowerPoint presentation som visar härskarstrktuuuurerna även på Facebook. Den förra de gjorde hoppas jag verkligen inte att de betalade något för även om den var så välgjord att t o m en mellanstadieelev hade varit stolt över den.

  Svara
 4. Haha! Tack, Rocki!

  Svara
 5. Eller StaGePo (Statliga GenusPolisen) som dök upp en gång hos Tanja och tillrättavisade mig och en annan för våra manliga kommentarer om fruntimmer och datorer.

  Svara
 6. Och jag säger som Ninni.

  Svara
 7. Rockis säkerhetstjänst har efter en nogrann kartläggning av FemPers lyckats komma över en av Anna Klaras inköpslistor. Större delen av materialet är hemligstämplat men jag kan avslöja en del:

  Grejjer för kartläggning av viktiga grejjer
  -aluminiumfolie, 3 rullar
  -kollegieblock, 20 st.
  -penner i olika färger
  -pepparkaksdeg
  -klockor, 7 st med olika tid
  -osynligt bläck
  -förstoringsglas
  -jättestor whiteboard-tavla
  -mörkläggningsgardiner

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: