Jag väntar otåligt…

…på Kajsa Ekis Ekmans kommentar på den här artikeln.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16025119.ab

Det skulle också vara intressant att få en Linderborgsk klassanalys på det hela, något säger mig dock att den uteblir.

Undrar hur resonemanget går bland dem som vill lagföra svenska medborgares sexköp utanför Sveriges gränser? Åh, vad rörigt det börjar bli alltså!

Följande inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Rörigt. Jag tycker det ska bli spännande att få se hur de lyckas med konststycket att kriminalisera importfruar och mäns sexköp utomlands samtidigt som de lägger förslag om att skattesubventionera ensamma kvinnors resor till Gambia och ger särskilda bidrag för invandrande män som kommer hit för att gifta sig med svenskor.

  Svara
 2. Jag gissar att de antingen ser det som Patriarkatets fel.

  I Sverige straffar Patriarkatet de medelålders kvinnorna genom att inte ge dem sex med unga män så ofta de vill ha.

  I Gambia straffar Patriarkatet kvinnorna genom att sno deras pengar för något de borde ha fått gratis.

  Eller så hakar de på Gudrun Schymans tankar om ”kärlekskraft” som bara kvinnan utstrålar och som bara mannen utnyttjar. De godhjärtade, självuppoffrande kvinnorna skänker både pengar och ”kärlekskraft” till Afrika som en solidarisk dubbel biståndshandling gentemot Tredje Världen.

  Svara
 3. Jag tycker också att det ska bli intressant att höra kommentarer från Ekman och Linderborg, men inte bara från dem. Det finns ett helt koppel med makthavare och tyckare som borde gå ut och ge sina kommentarer, t.ex.
  Justitieminister Beatrice Ask (de gredelina kuverten),
  JK Anna Skarhed (sexköpslagen inte aktuell för kvinnliga sexköpare, DN 3/9 2010), Professor Emerita Madeleine Leijonhufvud (Meningen med sexköpslagen är att avskräcka män från att köpa sex, Newsmill 18/11 2009),
  Anna Steele FP, Maria Fälth KD, Gunilla Hjelm C (Kriminalisera sexköp utomlands, DN 24/11 2012).
  Tyvärr lär nog alla dessa, plus ett stort antal andra som gärna diskuterar sexköpslagen när det gäller män, nu hålla tyst.

  Svara
 4. dolf

   /  8 januari, 2013

  … och så upptäckte de små spjuvrarna på Aftonbladet förmodligen att artikeln rönte mer uppmärksamhet än de tyckte var komfortabelt, så nu är den inte längre fritt tillgänglig utan har blivit en plus-artikel som bara betalande kan läsa, och på det viset sållar de väl bort alla kritiskt tänkande människor, för det är väl ingen som är vid sina sinnens fulla bruk som betalar för att läsa artiklar i den skitblaskan. Även om just den här artikeln faktiskt hade varit värd att lägga ut en krona eller två för.

  Svara
 5. Jaha, där ser man. De har väl någon slags strategi för hur de ska få folk att börja betala för sig. Vi kanske ska skramla ihop till ett gemensamt plus-abonnemang som vi införskaffar via en bulvan. Det skulle nästan vara mer pinsamt att bli outad som plus-kund hos Aftonbladet än något annat.

  Svara
  • dolf

    /  8 januari, 2013

   Finns det någon som är villig att offra sig för det allmännas bästa och bli bulvan?

   Svara
 6. Stefan

   /  9 januari, 2013

  Succén som enligt våra svenska makthavare sprider sig som en löpeld över världen börjar tydligen stöta på motstånd i landet som brukar framhävas som det bästa exemplet (förutom Sverige då) på hur fantastisk lagen är: http://www.svt.se/nyheter/varlden/norska-partier-vill-spola-sexkopslag

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: