Maria Sveland har fått konkurrens.

Läs denna välbalanserade och stringenta text. Jag återkommer.
http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/lyxfeminismen-har-alltid-struntat-i-min-mamma

Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Rick

   /  25 januari, 2013

  Jag gör mitt yttersta för att sammanfatta texten, för den vars ”attention span” inte räcker till.

  Det var någonting i stil med att det är häftigt med en massa feminister på ett och samma ställe, men att de inte förstod skribentens mamma, som tydligen inte var närvarande. Det blev oklart vad de inte förstod, men det hade att göra med att feministerna på det där stället var svenskar medan skribentens mamma inte är det och därför är de svenska feministernas antirasism viktig, fast den på riktigt inte är det för att de inte förstår hennes mamma. Dessutom skulle de ut på någon marsch någonstans, som är jättehäftig och alla feminister gungade i takt för öva på marschen. Och så var det något problem med samhället.

  Svara
  • Bra! Vi får hjälpas åt att försöka tolka och förstå denna essä i förvirring och plågor.

   Svara
 2. Hon tyckte Maria Sveland är en vit rasist, typ, som inte tar invandrade feministers annorlunda perspektiv på allvar utan bara ser saker ur sin egen synvinkel.

  Svara
 3. Rick

   /  25 januari, 2013

  Mina sympatier går faktiskt till Sveland denna gång, för hur skulle hon kunna se på saker ur annat än egen synvinkel. Jag trodde postmodernismen hade gjort detta klart för alla med kulturella ambitioner.

  På motsvarande sett ser jag saker och ting nu ur mitt eget perspektiv och inte t.ex. ur Rockis eller bashflaks perspektiv, vilket förstås någon kan anklaga mig för. Men hur jag än försöker så är det mitt perspektiv som tar överhanden.

  Svara
  • Snart kommer ett mittuppslag i DN igen, där Sveland anklagar patriarkatet för att splittra rörelsen inifrån. Så mycket känslor, så lite tid.

   Svara
 4. I denna feministiska, postmodernistiska identitetspolitik finns bara förlorare. Vi är alla förlorare, i längden även Sveland.

  Svara
 5. Texten skriven av detta nya ”stjärnskott” inom feminismen är onekligen speciell. Försöker den stackars människan vinna pris i att känna saker? Så mycket känslor hit och dit, hon känner t.o.m. mer än Sveland själv! Är det någon form av feministisk retorik?
  Nåja, det känns fett och pepp att läsa din blogg Rocki. Nu ska jag iväg på en danslektion i lesbisk marsch, det gäller att hänga med i svängarna.

  Svara
  • Jag tror att du kan bli bra på den dansen, du är ämnad för just den uttrycksformen. Det ska bli fett och pepp att få se dig dansa på nästa feministiska tribunal.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: