En stilla reflektion eller en ”klackis” om ni så önskar.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vi-borde-prata-om-feminismen_6460944.svd

Jag läser Roland Poirier Martinssons kolumn ”Vi borde prata om feminismen” och småler lite åt hans raljerande ton. Kolumnen har i skrivande stund 664 kommentarer. Mycket riktigt tar det inte lång stund innan det börjar talas om glastak och andra genomskinliga konstruktioner.

En man vid namn Anders skriver så här:

”Den här artikeln är ett bevis på att privilegierade grupper oftast inte själva känner sig privilegierade. Men att vi har grav brist på jämställdhet här i landet är lätt att visa bara genom statistik. Ta exempelvis kvinnors underrepresentation i ledande poster i bolagsstyrelser. Om det INTE berodde på strukturer och glastak innebär det att kvinnor alltså är mindre kompetenta än män. Men vi vet tvärtom att kvinnor överlag har bättre studieresultat, och när man i Norge införde könskvotering i bolagsstyrelser blev resultatet också helt följdriktigt att kompetensen ökade. Vi har nått långt jämfört med för hundra år sedan, men har fortfarande långt kvar till jämställdhet.”

Hur han vet att kompetensen ökade i Norge efter införd kvotering och vilka mätningar han lutar sitt uttalande på lämnar jag osagt. Man kanske borde sätta små post-it-lappar med feministiska floskler på det osynliga glastaket för att göra det mer synligt, vad vet jag?

Hur som helst så slås jag återigen av hur fullständigt patetiskt, inkonsekvent och schizofrent det är med alla dessa heterohatande, bidragsförsörjda och kultur”arbetande” vänstermänniskor som förenar klasskamp/hat med kamp för kvinnorna i bolagsstyrelserna. Det är ju inte direkt deras typ av favoritkvinnor vi snackar om. Jag gissar att vissa garvar arslet av sig i Danderyd med omnejd?

Det var bara det.

Dagens uttryck:

Man ska inte bita den hand som föder en.

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Kristian

   /  15 februari, 2013

  Nöjer mig med att säga att det norska experimentet har kanske setts som 100% lyckat av alla.

  ”Anders” bortser från
  a) möjligheten att inte alla _vill_ bli företagsledare
  b) att skolbetyg inte visar de kompetenser som krävs för vissa jobb
  c) den som vill kan starta eget (med statligt stöd)

  Att nå ”toppen” kan kräva 60-timmars arbetsvecka i tjugo år. Är personligen mer intresserad av att träffa familjen då och då …

  Däremot håller jag med om att privilegierade grupper inte vet att de är privilegierade. Sannolikt talar vi om olika grupper. Det vore ännu bättre att inte slentrianmässigt tala om ospecificerade grupper. Steget till struktuurer (har jag stavat rätt där?) är inte långt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: