Peak vansinne?

Jag var rätt så uppretad i går, som ni kanske märkte?

I dag är jag mitt vanliga soliga och fnittriga jag. Har gått omkring och myst här hemma och känt mig allmänt nöjd med hur världen ser ut och tänker att människor i allmänhet är så kloka och trevliga. Nä, jag skojar så klart, jag är lika bitter över sakernas tillstånd som vanligt. Dessutom läste jag detta som vår gode vän Joseph Caux har skrivit om. Jag tror att vi har nått peak vansinne nu.

Read it and weep! Köp hans bok också, den är verkligen läsvärd och förlösande, lite som f**tpyssel kan jag tänka mig.

http://caferattvisan.blogspot.se/2013/02/sjukvard-som-hamnd.html

Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Fugen

   /  1 mars, 2013

  Skrev ett inlägg där, kunde inte skicka det och allt försvann 😦

  Kommenterar här i stället.

  Såg den där jäkla Androstolen häromdagen och blev alldeles matt och orkade inte skriva något då. Idag gick det lite bättre. Tänkte att jag har liten erfarenhet av gynstolar så jag googlade upp hur en sådan ser ut.
  http://www.sjobloms.com/produkter/gynekologi/gynstol.htm

  Man kan konstatera att den är designad för att vara så bekväm som möjligt, mjuka dynor, höj och sänkbar, ställbar i olika vinklar. Allt för patienters och personals bekvämlighet. Så ser en produkt ut som skall säljas och inte vara politisk ut.

  Jag har full förståelse att man känner sig utsatt sittandes så, men det är knappast enkelt att göra en undersökning annars, svårt nog ändå, kan jag tänka mig.

  Nej, Hälsoteknik i Halmstad, gör om och gör rätt.
  Sluta försök att provocera, lägg pengarna på viktiga saker istället för att försöka göra en politiskpoäng om ni knappast har mandat för.
  Som skattebetalare i Halland hade jag varit helt vansinnig.

  Svara
  • Kristian

    /  1 mars, 2013

   Du är skattebetalare i Sverige via Vinnova.
   Ansvarigt statsråd är Annie Lööf.

   Svara
 2. Där ser man, det finns alltså gynstolar som inte är kalla och perforerade och som man inte riskerar att ramla av och allt vad det var.
  Vet inte varför det inte gick att kommentera hos mig, man ska inte behöva något konto e d. Var nog bara något temporärt strul.
  Avslutningsvis – tack, Rocki! En trevlig helg önskas dig och hela patriarkatet!

  Svara
 3. Genustrumpeten, androstolen, f***byxan, jag ser många likvärdiga peaks bara där. Och jag tror tyvärr att vi får får se några till. Vad ska Vinnova annars lägga våra skattepengar på om inte på interna lyxmiddagar och tokiga genusprojekt?

  Svara
  • robjoh

    /  1 mars, 2013

   Forskning på nästa generation kärnkraft?

   GMO grödor som tål torka och ger mer näringsämnen till Afrika?

   Svara
 4. Chade

   /  1 mars, 2013

  Det här måste ju vara ett skämt. Man kan väl för fasen inte slänga bort skattepengar på att ta fram en ”konceptuell” stol för män där målet är att mäns upplevelse ska vara lika jävlig som de tydligen uppfattar kvinnors?

  Flera frågor här lämnas obesvarade.

  Är det män som designat samtliga gynekologstolar?
  Är samtliga gynekologstolar väldigt obekväma (man kan nog förutsätta att samtliga kan upplevas som utlämnande för patienten, det löigger lite i sakens natur)?
  Är det i så fall inte en enda man som funderat på att fråga och lyssna på kvinnor om deras upplevelser och funderat på om man kan designa den bättre men samtidigt inte tumma på effektiviteten?
  Har dessa designermonster till män verkligen, som i verkligen i verkligheten, främst syftat till att kvinnorna ska kännas sig ut(e)lämnade på kalla och hårda ytor? Det är verkligen utstuderat djävulskt? (antagligen vill de inte heller undersöka de stackars kvinnorna utan mest få chansen att njuta av den utlämnade kvinnan i hennes utlämnade situation).
  Kunde inte pengarna och initiativtagarnas tid bättre ägnast åt att förbättra gynekologstolar istället, om de nu är djävulens gåva till männen?
  Framförallt, vilken djälva byråkrat anser att detta är en bra användning av skattepengar. Sänk skatten med 20 procenenheter så att staten inte längre kan tvinga oss att medfinansiera strunt som detta!

  Svara
  • Kristian

    /  1 mars, 2013

   Du har sammanfattat vad jag tänkt sedan jag läste om det. Förbannad blir man.

   Byråkraterna har sannolikt (tänk att jag fortfarande inte kan stava det ordet) bara snabbt titta på ansökningen och sett ”kvinnliga sökande”, ”universitet,” ”teknisk utbildning”.
   Då är det lättare att svara ja än att hamna i kvällspressen för att man ”förnekat kvinnor chansen att lyckas i den mansdominerade teknikbranschen”.
   Att det egentligen är den feministdominerade genusbranschen det handlar om, vore svårt att förklara för DN’s kultursida. Omöjligt, skulle jag vilja påstå.

   Svara
 5. ”Ytterligare en kvinna och antifeminist.”

  Är det nu när vi snart fått en hel bok tillägnad oss? Du är ute efter äran att få Svelands uppmärksamhet? ;D

  Svara
  • Haha, ja. Fast mest är det för att jag blir så hejdlöst irriterad på att man inte skulle få säga att man är det. Det finns inget heligt med vare sig feminismen eller kvinnan i min bok.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: