Den svenska feminismen, Sveland och de sju dödssynderna.

Jag tänker ibland irriterat på hur den katolska kyrkan hela tiden varit orsakerna till allt elände hos människan på spåren, dock tyvärr genom att begå samtliga så kallade dödssynder själva. Vi kan nog alla vara överens om att de flesta religioner, så även genusvetenskapen, har avsikten att göra oss till goda (bättre) människor vilket i sin tur skulle leda till att jorden blev en bättre plats. Tyvärr så blir den avsedda verkan oftast den motsatta eftersom de regler som sätts upp, och de påstådda orsakerna till att det fungerar så dåligt, sällan är förankrade i hur människan i verkligheten är och fungerar. Det leder istället inte helt sällan till förtryck och en allmänt obehaglig stämning.

Efter de senaste dagarnas debattkaos på jättedagiset Sverige så kan jag konstatera att Maria Sveland, enligt den katolska kyrkan i alla fall, är en riktig syndare. Oavsett om man, som jag, tycker att katolska kyrkan är en av de mest dubiösa organisationer vad gäller moral så kan vi nog konstatera att de sju dödssynderna är allt annat än klädsamma egenskaper och yttranden hos en människa, och eftersom vi har religionsfrihet i Sverige så tänkte jag utnyttja den friheten genom att ge mina sju cent om vansinnet. Detta är alltså inget näthat utan religionsfrihet. Jag tillhör en minoriteternas minoritet, jag är katolsk avfälling OCH invandrare. Och ja just det, jag är kvinna också. Bara så vi är överens. (Lex Zolfagary)

1.Högmod – storhetsvansinne, fåfänga även kallad hybris.

Maria Sveland har många gånger visat prov på en minst sagt grandios självbild. Hela feminismen lider av detta, betraktandes det kvinnliga könet som så överlägset mannens. Arrogansen hos Sveland då hon vägrar debattera sina ståndpunkter är gränslös i mina ögon.

2.Girighet.

Sveland och många med henne tjänar pengar på sina föreställningar. De har upptäckt att det fungerar och de har tillsammans skapat en industri kring detta. Pengarna anskaffas från vanliga, hederliga arbetare och stjäls från olika slags behövande i samhället. Att förskansa sig medel utan hänsyn till vem de tas ifrån är girighet i sin essens. Jag pratar här givetvis inte om Svelands böcker utan om feministiska tribunaler, feministiska låtsastidningar och annat fjams.

3.Vällust.

Här pratar kyrkan om sexualitet så jag ger mig inte in på den biten. Dock kan jag inte, som den reaktionära fascist jag är då det gäller mitt åtagande som mamma, bara låta bli att nämna det som sades under en intervju angående den skilsmässoromantiska boken Happy happy och damernas (Sveland och Wennstams) nyvunna varannan vecka-frihet, att livet lekte och de kände sig solbrända, nyknullade och lite bakis bakom någon slags ouppdragen rullgardin. Jag tycker absolut att människor ska njuta av sin sexualitet men kanske inte sätta den framför sina barn. Detta är alltså vad jag tycker och känner och det kommer jag att fortsätta göra så länge det är tillåtet.

4.Avund.

Wikipedia: Avund är en känsla som uppstår när en person saknar någon annans (förmodad) överlägsna egenskap, prestation eller innehav, och antingen önskar sig det eller önskar att den andra personen inte hade det. Avund kan bero på dålig självkänsla som är resultatet av en uppåtgående social jämförelse som hotar en persons självbild: en annan person har något som avundaren tycker är viktigt att ha. Om den andra personen upplevs vara lik avundaren, blir den framkallade avunden särskilt intensiv, eftersom det signalerar till avundaren att det lika gärna kunde varit han eller hon som besatt det önskade föremålet.
Bertrand Russell sade att avund var en av de mest potenta orsakerna till olycka. Det är en universell och mest olycksaliga sidan av den mänskliga naturen, eftersom en avundsjuk person inte bara blir olycklig av sitt avund, utan önskar även att tillfoga olycka på andra.

Jag tänker här främst på det sista stycket, hur Sveland desperat försöker sälja in skilsmässa som ett toppenalternativ enligt den gamla devisen – jämlikhet är att alla har det lika dåligt [som jag]. Även känd som – om alla är lika misslyckade som jag så känner jag mig mindre misslyckad.

5. Frosseri.

Wikipedia: Andra synonymer till frosseri är :vällevnad, överflöd, överdåd, slöseri; överdriven njutning.

Åh, vad det frossas i välfärdsproblem enligt gammalt klassiskt Södermalms-manér! Offerkoftorna stickas av aldrig sinande garnnystan som gråter av sig själva i skuggan av de ekande rödvinslådorna (förlåt, jag drogs med lite av det kulturella…). Man tröstar sig med att fullkomligt gnugga in verkliga kvinnors verkliga tragik och problem till dessert. Man vältrar sig i genusvetenskapens överflöd och smaskar girigt i sig av dess överdådigt dukade bufféer. Sedan dansar man lesbisk marsch så spottet flyger.
Allt detta gör man medan vanligt folk går till jobbet för att betala in nettoskattepengar till staten.

6.Vrede.

Wikipedia: Vrede, ilska, raseri, ursinne eller indignation är en känsla som länkar till ens psykologiska tolkning av att ha blivit sårad, kränkt eller förnekad och en tendens att ödelägga det genom hämnd. Videbeck beskriver vrede som en vanlig känsla som innebär en stark obehaglig och känslomässig reaktion på upplevda trakasserier. R. Novaco känner igen tre former av vrede: kognitiv (värderingar), kroppsligt affektiv (spänning och oro) och beteende (tillbakadragande och illvilja).
DeFoore beskrev år 2004 vrede som en tryckkokare – vi kan bara sätta press på vår vrede en viss tid tills den exploderar. Vrede kan ha fysiska samband såsom ökad hjärtfrekvens, blodtryck och nivåer av adrenalin och noradrenalin. Somliga anser vrede som en del av kamp-eller-flykt-beteendet som svar på upplevda hot. Vrede blir den dominerande känslan beteendemässigt, kognitivt och fysiologiskt när en person gör det medvetna valet att vidta åtgärder för att omedelbart stoppa hotfullt beteende av en annan utvändig kraft. Vrede kan ha många fysiska och psykiska konsekvenser.

Jaha, tryck över bröstet någon? Å andra sidan så måste jag nog erkänna att jag själv gör mig skyldig till den här dödssynden rätt så ofta. För mig har den också förutom fysiska och psykiska konsekvenser även haft geografiska, så jag kanske är värre vad gäller den här biten, vad vet jag? Det som skiljer mig från Sveland är dock att jag inte nyttjar mina upplevelser för att främja antidemokratiskt tänkande [och kännande].

7.Lättja.

Så har vi då kommit till den sista och mitt intryck av många feminister, absolut inte bara Sveland, är att de tycker det är obotligt tråkigt att städa och ta hand om sina barn. I en intervju beskriver Sveland kvinnans vedermödor bland annat med frasen ”Hon har koll på vad som fattas i kylen, och så vidare i en oändlig trist rad”. Usch då! Hur var det nu med kvinnorna i Guatemala? Den intersektionalistiska solidaritet Sveland känner med dem genom att medlida i deras strukturella förtryck? Att gnälla på att det är jobbigt att fylla på kylen är höjden av lättja och i tillägg arrogans. Jävla bortskämda latmask säger jag bara! Fy!

Man blir som vanligt illamående helt enkelt.

Pax Vobiscum!

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. Är vrede verkligen en dödssynd? Tror jag får ta och läsa om Divina Comedia.

  Svara
  • Japp, see you in hell Dolf. 🙂

   Svara
   • på dejt i helvetet, med hustrumisshandel och allt som hör till. Vilken krets hittar jag dig i?

   • Jag är väl och slåss på femman antar jag?!

   • Ok, vi kan ju träffas på femman innan vi lite senare drar oss tillbaka till trean

  • Fast först tar vi väl en weekend på sexan?

   Svara
   • femman, sexan, trean och sist sjuan, låter det som ett bra upplägg?

  • Det låter toppen! Det där med att växa fast i ett träd gillar jag, det låter ekologiskt. Det här med att jag frivilligt går in och läser på FemPers och Nationella sekretariatet för genusforsknings sida borde ju kunna klassas som någon form av självskadebeteende?

   Svara
   • det är väl i det närmaste att likställa med självmordsförsök.
    Katolska kyrkan är väl inte så förjust i sådana. I vilken krets hamnar sådana?

  • Jag kollade i resebroschyren.

   Vestibulen, mitt emellan jord och helvete straffas de likgiltiga, genom att tvingas jaga en blank fana, själva jagade av getingar, flugor och larver.

   Första kretsen: De okristna, de födda före Jesus, de som kämpade för det rätta men inte hade den rätta tron. Straffet är ett evigt liv som det på jorden.

   Andra kretsen: De vällustiga (sexuellt utsvävande) blåser omkring i en storm

   Tredje kretsen: De omättliga tvingas ligga ner i gyttja under regn och hagel

   Fjärde kretsen: De giriga och slösaktiga tvingas rulla stora stenar mot varandra

   Femte kretsen: De vreda slåss mot varandra i ett träsk och de lata ligger fast på bottnen

   Sjätte kretsen: Kättarna brinner i öppna gravar i all evighet

   Sjunde kretsen: I den sjunde kretsen återfinns våldsverkarna. Både mot sin nästa, sig själv och mot djur, natur/Gud. De som skadat andra kokas i blod, de som skadat sig själva växer fast i träd (oförmögna att skada sig själva) och de homosexuella (inte alla) samt de som har haft sex med djur, ockrarna och hädarna vandrar omkring i en glödhet öken, utsvävarna jagas av vilda hundar genom en skog.

   Åttonde kretsen: De som lurat och bedragit, stulit och splittrat, smickrat och spått, gjort sig skyldiga till ondskefulla, kallblodiga synder associerade till svek straffas här i tio olika underavdelningar (Malebolgia).

   Nionde kretsen: Förrädarna mot sina nära och vänner är fast till knäna i en frusen sjö, landsförrädarna till midjan, förrädare till sina gäster till halsen och de som förrått sina mästare är helt infrysta i Cocytos is. Judas, Brutus och Cassius tuggas levande av Satan som är fast i sjöns mitt.

   En annan grej är att alla tydligen straffas nakna så vi får börja träna för Skärselden 2050 kanske?

   Svara
   • Jag hade för mig de okristna var i vestibulen. Att radikalfeministerna sitter i isen är väl ingen nyhet, jag menar, jag skulle till och med vija påstå att de är under isen. Det är ju synd att djävulen bara har 3 anleten, men han kan säkert maka in sveland och edwards i samma nuna som judas, om han gapa riktigt stort. Sen kan borgström, kapten kläning, kawazahazikit (eller vad han heter bakom vkm) få göra sällskap med brutus och cassius.
    Sen vet jag inte var du kollade i resebroschyren någonstans, du råkar inte ha den ståendes hemma? Du vet väl att den är i 3 delar, och skärselden är en separat del där man renas innan man får komma till paradiset och inte skall förväxlas med inferno?

 2. Erik S

   /  12 mars, 2013

  Nu är jag lite för pryd för att kommentera punkt tre men sista stycket var verkligen underbart!

  Svara
  • Menar du ”sista stycket” som sista delen av en text eller som i din sista erövring? 😉

   Svara
 3. robjoh

   /  12 mars, 2013

  Underbart skrivet! Skönt att du är tillbaka igen 🙂

  Trodde inte att jag skulle instämma med de katolska dödsynderna, men även en ateist som jag kan visst nicka instämmande. Även om jag likt dig kanske får erkänna att vrede är en stark känsla..

  Svara
  • Tusen tack! Fast jag visste inte att jag varit borta, jag har nog varit politiskt förlamad de senaste dagarna…

   Svara
 4. Rick

   /  12 mars, 2013

  Det här var beklämmande läsning. Jag är rädd för att en mycket stor del av Sveriges nuvarande befolkning kommer att sammanstråla i de lägre kretsarna i inferno, inklusive mig själv. Men vi kan känna skadeglädje över att feministerna hamnar åtminstone en krets lägre ner, för de har levt ut de sju dödssynderna effektivare än någon annan. För skadeglädje får man väl känna utan att ramla något pinnhål neråt, eller hur är det Rocki, du som kan de här sakerna?

  Svara
  • det beror väl på var du befinner dig före skadeglädjen så att säga, för skadeglädje torde vara en form av avund, så du ska nog undvika skadeglädjen om du befinner dig i någon a kretsarna 1 till 3.

   Svara
  • Nja, nu ska vi inte ta det här med dödssynderna på för stort allvar. De balanserar man genom att vara bra på de sju heliga dygderna. Jag skulle nog se skadeglädje som en form av högmod snarare än avund och då får man kompensera med medmänsklighet. Fast personligen har jag nog ingen lust faktiskt. 🙂

   Svara
 5. Lol, bra text. Nu väntar vi på att en muslim ska beskriva hennes synder ur sitt perspektiv.

  Svara
 6. trollan

   /  12 mars, 2013

  ”Detta är alltså vad jag tycker och känner och det kommer jag att fortsätta göra så länge det är tillåtet.”
  Tycka och känna får du fortsätta att göra – men det som Sveland m fl är ute efter är att du inte längre ska få säga detta högt eller skriva det….

  Mycket bra skrivet! As usual….

  Svara
  • Var inte så säker på det kära Trollan, med teknikens utveckling så kan man nog fixa till det också…

   Tack!

   Svara
 7. Nån dag måste du visa hur man dansar en lesbisk marsch. Jag har varit nyfiken ända sedan du myntade begreppet. Kanske finns det beskrivet någonstans, men det har jag i så fall missat.

  Svara
 8. Hjalmar

   /  12 mars, 2013

  Lysande! Det kallar jag en verbal bredsida.
  Gudarna ska veta att tokfeministerna har tjänat ihop till mycket mer än detta, de sju kretsarna räcker knappast till… En permanent sittplats på en viss treudd kanske…

  Svara
 9. Det värsta med att jag kanske hamnar i helvetet är att jag i så fall inte slipper könsmaktsfeministerna. Förlåt mig för mina synder, jag lovar att bättra mig! Jag behöver ingen harpa däruppe, bara jag slipper det där sällskapet!

  Svara
  • Be tre Fader vår och tre Ave Maria så är du förlåten.

   Svara
   • Hjalmar

     /  12 mars, 2013

    Syster rocki’s religionsråd? 🙂
    Sälja avlatsbrev, vilken verksamhetsidé…

 10. High five, Rocki!

  Svara
 11. Anders Senior

   /  12 mars, 2013

  Vi stackars män som redan lever i feministhelvetet då? 😉
  Kan vi betraktas som botgjorda direkt när vi dör, och få komma till paradiset?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: