Geografi.

Spanien
är ett land
där man dansar tango

Sverige
är ett land
där man ska hålla käften

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. En annan variant:

  Köp varm korv
  Köp varm korv
  Mycket genus, mycket genus
  Köp varm korv

  (http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1639435/Korvreklam-ror-upp-kanslor.html)

  PS. Tack för reklamen!

  Svara
 2. 420

   /  26 mars, 2013

  Älskar dagens rubrik i Aftonbladet! ”HAN tafsade på kvinna, HON får böta” Och vid närmare granskning så visade det sig att han tagit henne på rumpan, varpå hon hade konfronterat honom och han i sin tur lämnat dansgolvet. Han insåg sitt misstag och lämnade platsen, helt korrekt. Däremot räckte inte det för kvinnan utan hon kände sig manad att söka upp honom igen! Säkert uppeldad av sina medsystrars kampsånger och en och annan drink. När hon hittade snubben börjar hon konfronterade honom för andra gången.. Då ska han ha lagt en arm på hennes axel (förmodligen en gest i vänskapens tecken, låter som det. Detta medförde i sin tur att hon kände sig hotad (den där gamla floskeln alla drar som slagit någon och incidenten hamnar i rätten) och gav honom en näsbensfraktur. Hon döms för misshandeln, såklart! Hon gjorde ju generalfelet att söka upp honom. Alltså fanns det inget nädvärn längre! Och får betala en skyhög summa på hela 1860 riksdaler! För tillfället svämmar hela twitter över med arga kvinnor och en del män som är bestörta över en fällande dom och menar på att hon givetvis gjorde rätt!

  Intressant är följande:

  Vad hade jag som man fått för påföljd om jag slagit en en tafsande kvinna på käften? Alltså utdelat ett slag i jämställdhetens tecken, i dubbel bemärkelse. Om jag hade gjort det gissar jag på att det hade varit jag och Svartenbrandt som tävlat i vem som klarat flest dagar på utsidan.

  När spårade egentligen den feministiska debatten ur så pass mycket att det idag anses som legitimt att som kvinna slå någon på käften om denne tar dig på rumpan? Eller axeln i detta fall? Vi hade ju en incident till för inte så länge sen där en kvinna gick bananas med slag och sparkar mot en överförfriskad man på någon tunnelbanestation för att han tog henne på rumpan. Där tom ledande poliker gick ut och sympatiserade med kvinnan. Inte för att jag rättfärdigar tafsande, men vi pratar om en handflata på rumpan här. En handlig som enligt mig står sig ganska dåligt i proportion till en misshandel.

  Hur långt kommer det att ta innan sveriges mediafeminister osv startar en kampanj om detta? typ #stå på dig kvinna, eller något annat aslöjligt.

  Nä nu ska jag nog hålla käften!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: