Män, män, överallt män!

Nu finns det tydligen feministiska kvinnor som stör sig på jämställda och feministiska män. Fy alltså, komma där och hålla med dem och vara män. Usch!

Min slutsats är att de helt enkelt tycker att män enbart ska hålla käften och gå till sina jobb.

(Från en feministisk Facebook-grupp.)

”Nu är det dags att sätta ner foten här. I och med att forumet har vuxit har det uppstått ovisshet och mindre kaos ibland. Därför behövs nu striktare riktlinjer och regler som en måste följa om en vill vara kvar i gruppen.

Forumet är till för redan ”upplysta” feminister med kunskap om relevanta ämnen i bagaget. Vi är inte här för att lära er Feminism 101. Om du inte kan så mycket om feminism, undrar vad rörelsens syfte är, vad fan genus är egentligen och vad i helvete betyder cis: ja, du får vara här. Men. Det är inte vår uppgift att lära dig. Vi vill inte ha några back to basics-diskussioner här. Så ja, det här forumet är delvis till för att klappa varandra på axeln. Det här ska vara en frihetszon där en kan spy ur sig all sexismsgalla och få stöd från resterande medlemmar.

Vi vill att alla som definierar sig själva som tjejer, och de som varken känner sig som kille eller tjej, ska känna sig trygga här. Det är dessa människor som hatet slår hårdast mot, som alla kan berätta om gånger de blivit kränkta, påhoppade, ofredade på grund av deras kön. Vi vill att dessa människor ska känna sig fria från dessa förtryck i det här forumet.

Denna grupp består till en överväldigande majoritet av tjejer. Men på senare tid har det varit killar som tagit den mesta av platsen i forumet. Detta har lett till att vissa har lämnat gruppen då de känner att det blivit alldeles för mycket som i verkligheten: att killar tar över. Såhär vill vi inte ha det. Här ska tjejer kunna få plats, göra sina röster hörda och bli respekterade.

Vi uppskattar intresset och stödet, men ni måste backa och ge mer plats åt tjejer. Vi vet att ni vill göra er hörda, men då kanske ni kan öppna upp ett forum med varandra och ta det där.

Det här handlar inte om att nekas rätten till sin åsikt. Du FÅR tycka vad du vill. Vi hindrar dig inte från att säga vad du vill, men om det går emot det vi står för måste du förvänta dig mothugg. Du kanske inte gillar vårt tonläge, men vi är arga och trötta och har rätt att vara det.

Vi uppmuntrar diskussion. Men snälla, respektera syftet med den här gruppen. Om du inte håller med: fine. Men den här är vad vi vill. Om du inte är villig att respektera det så kan du lämna gruppen. Känner vi att du bryter mot våra regler och det vi står för så kommer vi ta bort dig från detta forum.

Sincerely,
Era admins”

Håhå jaja, det finns mycket i vår Herres hage.

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Pelle2

   /  3 maj, 2013

  Skönt med ödmjuka feminister som minsann inte villl upplysa pöbeln om vad feminism är.
  De är ju sjäva så kunniga att de inte vill smutsa ner sig genom att dela med sig av sina ”kunskaper”. Förmodligen beror det på att de inte kan bevisa att deras snack om strukturer och patriarkat existerar. Dä är det bättre att tysta ner kritik och frågor med lite hederlig härskarteknik. Något som de annars säger sig avsky.
  Det är också kul att samma feminister som spyr galla över saker där kvinnor är uteslutna pg.a sitt kön, och det finns inte många sådana sammanhang längre,inte har något som helst problem att utesluta män från vissa sammanhang. Det skall ju tvärt om applåderas.

  Det är också spännande att samma feminister som skriker om kvinnor kan och kvinnokraft inte klarar av att några män tar plats i ett forum utan då vill de gråtande springa därifrån.

  Sedan skriver de att man får stå ut med deras tonfall för att de är så arga och trötta. Om en man utrycker sig hårt så är han en hatare.Varför gäller inte samma sak för feminister ?

  Svara
 2. AV

   /  3 maj, 2013

  Jag har märkt att dessa feminister pratar mycket om ”trygghetszon”, de vill ha en säker hamn på ett stormigt hav, ett flickrum där alla håller med, en dunge där de som villebråd är säkra mot verklighetens rovdjur. De verkar kämpa hårt på andra steget av Maslows behovstrappa, att söka trygghet i en ond värld. Fick de inga kramar som barn? Eller var deras föräldrar bara dumma och sa nej när ”alla andra” fick? Man undrar om de överhuvudtaget vet vad otrygghet är. Kanske dags att prata med en flykting som verkligen har känt dödsrädslan på sitt bara skinn istället för att någon sade emot dem på en Facebookgrupp.

  Sen detta med att ”ge plats”. Påminner mig om en replik ur ”the Rock”: ”Your best? Losers always whines about doing their best. Winners go home and fuck the prom queen.” Jag har märkt att de kvinnor som rör sig i manliga miljöer sällan är feminister i dagens mening. De tar nämligen sin plats själva och får den, men man blir inte erbjuden plats. Dessa gnällmostrar tycker istället att omvärlden ska ta hänsyn till dem och bereda en väg så de kan komma fram. Det funkar inte så. Jag undrar om det inte är ett resultat av curlinggenerationen. De flesta av dem är födda från sent 70-tal och framåt. De har i sin barndom fått vägen beredd och när de så möter verkligheten går de in i väggen. Då klagar man över hur stor och otrygg den är. Kräver säkra zoner och specialbehandling man är van vid. Är det en del av förklaringen?

  Bered en väg för Kvinnan, berg sjunken jord stånd opp…

  Svara
  • Man kan ju tycka att det är lite märkligt att så offentliga personer som jämställdhetsminister Maria Arnholm och Skolverkets generaldirektör Anna Ekström känner att de behöver just denna trygghetszon.

   Svara
   • AV

     /  3 maj, 2013

    Trygghetsknarkande är väl inte unikt för dagens yngre kvinnor, men det är vanligare idag. Gamla gnällspikar kan nog hoppa på tåget.

   • Fredrik

     /  3 maj, 2013

    Malte, är de med i facebookgruppen? eller syftar du på nåt annat?

   • De är med i facebookgruppen.

  • AV: Det är precis den där mentaliteten jag vill skydda min döttrar från. Den är obegriplig för mig.

   Svara
   • AV

     /  3 maj, 2013

    Jo, som flick-förälder får man vara på sin vakt och lära dem att ta för sig och inte skylla allt på andra. Skydda dom mot påtvingade offerkoftor. Som pojk-förälder får man jobba med att de duger som de är och ”inte ta skit” som flickorna skulle lära i Bolibompa på 90-talet.

    Det är inte lätt att vara förälder idag. Finns det då inga trygga zoner där vi ostört kan få spy ur oss och klappa varandra på axeln? 😉

 3. Är det fler jag som lägger märke till hur bonnigt det låter med ‘en’ som obestämt pronomen? Som Eddie Meduzas könsrocksklassiker ‘Fruntimmer sa en ha å — med’.

  Sen är det komiskt när de skriver att de vill ‘spy ur sig all sexismgalla’. Det är ju precis det de gör. Sin egen alltså.

  Svara
  • Bonnigt eller inte, irriterande är det i alla fall.

   Tänker att det är tur för stackars Meduza att han inte lever längre? Han hade nog inte uppskattat den här humorlösa eran?

   Svara
   • Hjalmar

     /  3 maj, 2013

    Meduza hade nog skrivit ett och annat, både roligt och träffande, om psykbrytsfeministerna… Att besjunga deras dårskap vore ett heltidsjobb.

  • Användandet av ”en” visar bara på en antiintellektuell rednecknivå som hela denna ordutbytarrörelse har. Morgondagens människor kommer att skratta gott åt detta om några hundra år.

   Svara
 4. Rick

   /  3 maj, 2013

  Det är visst mest män som komenterar här, så jag får min manliga trygghetszon. Kanske det bara är den där Rocki kvar här på bloggen som hotar vårt manliga mysgäng. 🙂

  Svara
  • Hahahaha!

   Svara
  • Ni får se mig som en något för gammal kaffeflicka som har ätit för mycket ost och skrattar lite för högt.

   Svara
  • Får väl säga som de sa under Margaret Thatchers tid: ”The parliament is full of old women, but at least the prime minister wears the pants”.
   Eller transponerat över hit, vi kommentatorskärringar får vara glada att vi åtminstone har Rocki som visar rejält med stake.

   Svara
 5. Ja vad ska man säga? Trodde sådana här grejer bara var myter…

  Svara
 6. Men jag har en ide!

  Ni vet här utanför (Malmö) så gjorde man en konstgjord ö när man skulle bygga Öresundsbron. Där blev väldigt snabbt fint, där är djur och växter och så.

  Så om vi gör en ö någonstans, så kan dessa stackars kvinnor som ständigt utsetts för en massa sexism (som jag, av någon mystisk anledning, inte märker mycket av) flytta dit och ta med sig sina feministpolare.. och starta sig ett feministiskt paradis, fritt från alla hemska män.

  Så får dom trygghetszon, 24/7. Vi kan säkert ordna ett alternativt parallellt internet o så till dem, med tanke på alla skattepengar vi kommer spara när vi får bort det feministiska tjuveriet av våra pengar.

  Så blir det män och icke-offerkoftande kvinnor kvar här, till dig och mig, Rocki! ^.^

  Svara
 7. Blåval Rödval

   /  3 maj, 2013

  … Vi är inte här för att lära er Feminism 101 … Om du inte kan så mycket om feminism, undrar vad rörelsens syfte är, vad fan genus är egentligen och vad i helvete betyder cis: ja, du får vara här …

  De kan alltså inte bemöda sig att ägna femton sekunder till en introduktionskurs i feminism för nytillkomna läsare. Eller är det så att kursmaterialet inte räcker till en kurs på femton sekunder?

  Det alltid mysigt och ha en alldeles egen trädkoja med en skylt utanför som det står ”Kritik förbjuden” på.

  Vad dem än gör där inne så går det i marschtakt.

  Svara
 8. Klart att det är jobbigt att bli utsatt för män. Män är svin – det vill säga djur.
  Feministisk forskning har visat att män ska hålla tyst, maka på sig och bära tunga saker (när kvinnor säger åt dem att göra det). Så att det blir jämställt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: