Listen up gubbhens!

Nu tycker jag att ni tar tillfället i akt och kanske tar kontakt med Ulf Brunnberg eller någon annan ”kändis” och så startar ni en mansklubb på något ställe i stan som ni kallar ”Man cave”.

Detta är något av det barnsligaste och sinnessjukaste jag har läst på länge.

http://debatt.svt.se/2013/05/17/ikvall-portar-vi-mannen-fran-var-klubb/

Jag återkommer inom kort med berättelser från mina 20+ år från Stockholms nattklubbs- och barvärld. Vad ”folk” glömmer är att det finns ett antal arbetande och nyktra personer bakom baren som betraktar deras beteende.

Observera att jag inte tycker det är något som helst fel med att starta en ”tjejklubb” utan att det är anledningarna till att de gör det som jag stör mig på samt att det skulle bli en jävla kalabalik om någon kom på det motsatta.

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

26 kommentarer

 1. Jag tycker också att det är helt ok med tjejklubb. Det är mest den mansföraktande artikeln jag stör mig på.

  Svara
 2. Pelle2

   /  18 maj, 2013

  @Ekvalist.Tycker också att det är helt ok om någon vill starta en klubb för någon grupp eller för personer med något speciellt intresse.Det som är tråkigt i detta och många andra fall när kvinnoklubbar startas är att man alltid gör det med hänvisning till de otäcka männen och inte för att kvinnor vill umgås enbart med sitt eget kön i något sammanhang.

  De gamla mansklubbarna startades väl bl.a för att män ville umgås utan kvinnligt sällskap ?

  @Rocki. Ser fram emot dina berättelser från krogvärlden :-).

  Svara
  • Det har väl alltid funnits ett behov för båda könen att umgås för sig, det är väl inte ett problem?! Problemet är att de uttrycker sig på ett sinnessjukt och jävligt fräckt sätt och skulle börja grina direkt om det öppnades en herrklubb. Speciellt med en liknande motivering.

   Ja, jag ska ta mig i kragen och börja skriva. Det är ingalunda så att det bara är män som beter sig på ett visst sätt. Verkligen inte!

   Svara
 3. Peter

   /  18 maj, 2013

  Spännande det där. Här i Sundsvall har ett gym för bara kvinnor startats. Men det är inte vilka kvinnor som helst man vänder sig till, utan det är kvinnor som har ”DET”. Så är du en kvinna som saknar DET så är du exkluderad från den gemenskapen. (om man vill dra saker till sin spetts)

  Svara
  • Har de någon DET-intendent eller hur avgörs det hela? Kan inte låta bli att tänka på Cousin It i Familjen Addams.

   Svara
   • Kan inte låta bli att undra om Gomez och Morticia, skall de betraktas som normbrytande eller heterosexnormativa?
    Påminner mig för övrigt om att jag laddade ner alla avsnitten av TV-serien för några år sedan, kollade igenom det mesta av första säsongen. Dags att börja igen.

 4. Jag förstår inte ens att SVT valde att ta in den artikeln. Separata omklädningsrum och nu en tjejklubb. Det finns inget nyhetsvärde i det.

  Svara
  • Pelle2

    /  18 maj, 2013

   Om en extremfeminist gör eller kommenterar något så har det ju alltid högsta prioritet på SVT:-).

   Svara
 5. Blåval Rödval

   /  18 maj, 2013

  Jag börjar med lite skäll. Vart tusan har du hållit hus?

  Sen till det väsentliga.

  Det blir extra roligt att de måste poängtera för mig på plats i en ”tidning” att jag inte får vara med i deras trädkoja för att mina ”naughty bits” inte är ”up to par”.

  Jag behöver inte vara med i deras trädkoja för jag är fullvärdig medlem i patriarkatet. Den mäktigaste och mest mustaschsnurrande organisationen på jorden. Jag kan få deras trädkoja att gå i konkurs genom ren viljekraft. Så där, konkursen är ett faktum.

  Svara
  • Åh! Jag blir som trött på allt det här ibland. Men det slår aldrig fel, rätt som det är så skriver någon sådan här hopplös dynga och då går blodtrycket upp. 🙂

   Ja, jag menar det! Heja patriarkatet-klubben! Om jag inte missminner mig helt så är jag någon slags kaffetant där hos er, i er världsdominansklubb. Det roliga är att jag se framför mig hur medlemmarna i det mäktiga patriarkatet kör sten, sax och påse för att avgöra vem som ska våga gå in till kaffetanten Rocki och säga att kaffet är för starkt. 🙂

   Svara
   • ”för starkt”????
    Jag tycker kaffet har en alldeles utmärkt mustig skärpa med en god fyllig bäska.

   • Bra! Skaru ha en bulle eller vill du hellre ha en macka?

   • Skulle man möjligen kunna få en räkmacka?

   • Så klart, det är min specialitet – bre räkmackor åt patriarkatet. 🙂

   • Det tar jag som ett löfte. Se till att ha laddat med gott om räkor nästa gång jag har vägarna förbi.

 6. Blåval Rödval

   /  18 maj, 2013

  Ser ju nu att jag i min enfald trodde att det var en ”tidning”, men nu ser jag ju att det var AV-klubben som hade utsändning.

  Svara
  • Sådana små detaljer är inget att bry sig om, huvudsaken är att du kände att det var en tidning.

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  19 maj, 2013

    Jag känner mig så kränkt. Set söktes inget samtycke från deras sida när alstret publicerades. Usch… känner mig så smutsig.

 7. Dreadlock

   /  18 maj, 2013

  Angelica Heikinen , som står bakom debattartikeln har en blogg också. Det tog inte många minuters läsning i bloggen för att hitta den här . Ett tips på en bra klubb för en festkväll i Barcelona.

  ” Var dansar du?
  Okej, jag var stammis på Apolo2. Gå dit, det är fett! Bartendrarna snålar inte precis med spriten + är snygga, och det är oftast asbra musik. Obs att även klientelet är snyggt, här kan du sannerligen hitta dig en snygg spanjor/spanjorska om det är vad du är ute efter…”

  Hur var det nu igen i AH ?

  ”Sitter jag på tunnelbanan på väg ut en lördag kväll, är jag föremål för granskande blickar. Jag blir bedömd, betygsatt och kan avläsa det i form av blickar eller direkta kommentarer. När jag befinner mig på klubb och dansar eller står i baren, är jag hela tiden medveten om att en hand när som helst kan landa någonstans på min kropp.”

  Svara
  • Är problemet att männen på svenska krogar inte är snygga spanjorer, jag förstår inte…

   Svara
   • Dreadlock

     /  20 maj, 2013

    Du är ju Quinna Rocki. Kan du inte framföra din teori 🙂

    Byter många Quinnor personlighet utanför Sveriges luftrum ? Och på vilken höjd då ? 30 000 fot ?

   • Dreadlock

     /  20 maj, 2013

    Det ska stå ” Byter” mellan orden quinnor och personlighet i min förra kommentar. Damn Rockiwoman. Du väljer bloggformat som osynliggör oss i minoriteten fladdbröstade slarvpellar utan editknapp. Jag ska ringa till ditt softwarebolag som du laddat ner bloggformatet hos, sedan ska jag tvinga dem att kvotera in en editknapp till nästa version.

 8. Dreadlock

   /  18 maj, 2013

  Rättning. Det är inte från AH:s blogg jag hittade den korta intervjun, utan på nöjesguidens Sonar´blogg http://nojesguiden.se/blogg/sonar-bloggen/sonarbloggen-1

  Svara
 9. Rick

   /  19 maj, 2013

  Kasta inte sten i glashus, Rocki! Du har ju själv startat den här exklusiva klubben för folk som inte bara kan läsa utan även förstå vad de läser – för att inte tala om att de dessutom förväntas kunna reflektera över det det läst och förstått och inte sällan dra på smilbanden. Humor är en av de starkaste indikatorerna på intelligens och därför har du på ett försåtligt sätt utestängt merparten av feministerna.

  Svara
  • Men, de har ju jättemycket humor. De skojar ju jätteroligt om män och dessutom skriver de ju superfunny låtar som de sjunger. De kan också grymt svåra ord som diskurs, intersektionalitet, heteronormativitet, etnicitet, metodologi och postkolonialism. Jag förstår inte vad du pratar om? Du kommer med dina lösa anklagelser och härskartekniker bara för att jag är kvinna. INTE så fett och pepp. Snyft!

   Svara
   • Rick

     /  20 maj, 2013

    Vilken papegoja som helst kan läras att säga ”heteronormativitet” många gånger efter varandra. Det låter onekligen humoristiskt, men då ska man förstå att papegojan inte själv funderar där den sitter i sin bur, utan bara upprepar vad omgivningen säger. Samma omgivning förresten som burat in den och som nu ger den brödsmulor när den till allmän förtjusning upprepar konstiga ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: