Den svenska hämndfeminismen och Girlvilles.

http://www.dn.se/debatt/feminiserade-storstader-dominerar-snart-varlden/

Den svenska hämndfeminismen har väl aldrig förut varit så inlindad i sin offerkofta som nu. Jämställdhet definieras med mycket konstig matematik där 57% är närmare hälften än 50% och ännu närmare vore 97%, pojkars [jämfört med flickors] dåliga resultat i den redan så dåliga skolan skylls på dem själva. Hämndfeministernas förväntning på hur verkligheten ska se ut bygger till stora delar på tanken att flickor/kvinnor i dag ska kompenseras för oförätter begångna [av patriarkatet] mot flickor/kvinnor som dog innan de ens var födda. På samma sätt kan pojkar i dag gott straffas lite för att pojkar som dog innan de föddes hade bättre/andra förutsättningar än flickor. Som vanligt så kan ju aldrig personliga motgångar bero på att man exempelvis är lite dum i huvudet eller rentav är en lat idiot utan motgångarna förklaras uteslutande med diskriminering.

Nu beskrivs i DN fenomenet ”Girlvilles” och den utvecklingen ses konstigt nog, med tanke på att feminister arbetar för jämställdhet, som en positiv utveckling.

Debattörerna, författarna, rådgivarna, föreläsarna och självhatarna Kjell A Nordström och Per Schlingmann verkar tycka att det är så bra att de gärna ser Sverige vara ledande i den utvecklingen?

”Ett nytt slags världsordning växer fram där städer och kvinnor i städer går främst. En viktig politisk frågeställning framöver borde vara hur Sverige och svenska städer kan leda denna utveckling. Att skapa attraktiva livsförutsättningar för människor är ju trots allt ett beprövat koncept i den nordiska framgångsmodellen.”

Vad denna åsikt har med jämställdhet att göra lämnar i alla fall mig totalt oförstående.

Den svenska chauvinismen har fått sig en rejäl törn de senaste tio åren men känslan av att både vara och trivas med att vara bäst finns kvar så nu verkar Sverige satsa på att vara bäst på att vara sämst inom så många områden som möjligt.

Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Kristian

   /  22 september, 2014

  Kanske existerar den där staden befolkad av tjugo tusen lesbiska kvinnor på riktigt? Ni vet den där som kinesiska tidningar skriver om vartannat år ungefär. Den som är hemlig och finns i Norrland.

  ”den nordiska framgångsmodellen” bygger väl i Sveriges fall mest på tur: historiskt homogen befolkning, landet ligger tillräckligt lång borta för att kunna undvika krig, naturtillgångar i mängder. Vad har jag glömt?

  Svara
 2. Pelle2

   /  22 september, 2014

  Ja, det är konstigt att när kvinnor är i majoritet inom något positivt område så visar det på äkta jämställdhet men när män är i majoritet så handlar det om förtryck. Radikalfeministerna är helt enkelt en samling hycklare och dubbelmoralister.
  sedan är det ju alltid spännande när alfahannar som Schlingman och Nordstrröm demonstrerar sitt självhat. Undrar hur dom mår egentligen ?

  Svara
  • Jag har väldigt svårt för just den här inställningen att eftersom män har dominerat inom vissa områden historiskt (vilket är dåligt) så ska nu kvinnorna få revansch genom att dominera tillbaka (vilket är bra)? Om man har den inställningen, vilket man får ha, ska man i alla fall inte ens andas att man står för jämställdhet utan då får man vara ärlig med att det är hämnd man vill ha.

   Svara
   • Rick

     /  23 september, 2014

    @ Rocki

    Haha! Visst, gamla oförrätter ska hämnas även om de inte drabbat en personligen. Eftersom det uteslutande var unga män som gick under i första världskrigets leriga skyttegravar, så är det inte mer än rätt att du och alla andra kvinnor håller till i åtminstone ett år utomhus i lervällingen och annan geggamoja, medan jag sitter hemma (att jag förstås aldrig deltog i första världskriget är helt irrelevant i sammanhanget, icke sant?) 🙂

   • Jag gillar hur du tänker!

 3. Leif

   /  23 september, 2014

  Eller, om värnplikt återinförs, låt den bli endast för kvinnor!

  Svara
 1. Girlville – AVFM Sverige
 2. Girlville – AVFM Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: